“Wij zijn Lowie en Femke, twee enthousiaste studenten die beiden enorm geïnteresseerd zijn in alles wat met wetenschappen te maken heeft – en dus ook STEM”.

Wie zijn wij?

Femke heeft haar middelbare opleiding afgerond in Wetenschappen-STEM te Heverlee en Lowie heeft in 2011 de STEM-Olympiade gewonnen. Momenteel studeert Femke voor de Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs Biologie en Wiskunde aan UCLL, en studeert Lowie voor Bachelor Informatica aan KU Leuven.

#
#

Waarom STEM Support?

Er is een zeer snelle opkomst van STEM in het onderwijs, en daarom willen wij hier met STEM Support meer vorm aan geven, door verschillende projectjes aan te bieden. Zo trachten we leerkrachten en scholen te helpen om STEM leerrijker en leuker te maken, zowel voor leerkrachten als leerlingen. Ook kunnen leerkrachten snel een volledig afgewerkt project verkrijgen (handleidingen, materiaal, enzovoort). Deze projecten zijn getest op kwaliteit en voldoen ook aan de nodige eindtermen.

Hoe doen we dit?

Door haar achtergrond in het vakgebied van onderwijs, kan Femke gericht feedback geven over de didactische waarde van de aangeleverde projecten. Zo kan je op de website kan kiezen tussen verschillende kant-en-klare projectjes (incl. materiaal en handleidingen) die getest zijn op kwaliteit, en die bovendien ook aan de nodige eindtermen voldoen. Voor eigen projecten kunnen onderdelen of materialen apart aangekocht worden. Tot slot is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van gepersonaliseerd klantenadvies.

#

Staan we er dan enkel met ons twee voor?

Natuurlijk staan we niet alleen achter dit project. Er zijn een aantal partners die ons bijstaan bij de aanmaak en uitwerking van de projecten. Graag laten we jullie ook kort even met hen kennismaken:

#

FabLab Leuven

FabLab Leuven (associatie KU Leuven) biedt de mogelijkheid aan studenten en onderzoeksgroepen om hun ideeën om te zetten in realiteit. Dit door het ter beschikking stellen van allerhande machines zoals lasercutters, 3D-printers, CNC-machines, etc. Meer informatie over hen kun je op hun website terugvinden:https://fablab-leuven.be/

#

Phyx

Een klein Belgisch bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van open-source elektronica voor educatieve/STEM projecten. Meer informatie over hen kun je op hun website terugvinden:http://phyx.be/

#

Edison

De toekomst is onvoorspelbaar; techniek en wetenschap evolueren op dagelijkse basis en zorgen ervoor dat de wereld van morgen er volledig anders uitziet dan die van vandaag. Daarnaast is er een groot tekort aan STE(A)M-profielen op de arbeidsmarkt. Bedrijven en organisaties smeken om technische en wetenschappelijke profielen die samen met hen complexe maatschappelijke vraagstukken kunnen oplossen.

Met Edison willen we de volgende generaties optimaal voorbereiden op de toekomst. Daarom bieden we activiteiten aan voor élk kind en élke jongere van 4 tot 16, jaar vol techniek en wetenschap. Zo wakkeren we bij hen de passie, interesse en goesting voor STE(A)M aan en bereiden we hen voor op een studie of carrière in STE(A)M. De uitvinders van morgen zetten hun eerste stappen bij Edison.
Meer informatie over hen kun je op hun website terugvinden:https://www.edison.vlaanderen/nl

Vrijwilligers

Tot slot zijn er dan ook nog enkele gegadigde vrijwilligers, die ter tijd en stond met wat constructieve kritiek, advies of leuk fotomateriaal en kleurpaletten komen aandraven.