Project

3D-print Minion

Hoe wordt een 3D-print opgebouwd? Als je weet dat een printer enkel maar 2D vormen kan maken? Met dit projectje worden alle leerlingen een menselijke 3D-printer. Ze leren hoe een 3D-print laagje per laagje wordt opgebouwd tot een volledige figuur. Met dit creatief project over 3D-printen kan je met je leerlingen aan de slag gaan om deze minion uit een kartonnen plaat te maken.

#
#
#
#
#
#

Wat zit er in het pakket?

In het pakket vind je een kartonnen plaat met gestanste schijfjes en saté-prikkers. Ook krijg je van ons een bundel met uitleg over de minion. Download de bundel met onderstaande knop.

Wat heb je nodig in het klaslokaal?

Voor dit projectje heb je houtlijm nodig om af en toe tussen je kartonnen laagjes lijm te doen zodat ze minion niet uit elkaar kan vallen.

Mis je nog één of meerdere van deze benodigdheden of heb je nog vragen, contacteer ons gerust. Wij helpen je graag verder.

Hoeveel heb je er nodig?

Dit project is ideaal om leerlingen 3D-printen te laten ontdekken op een creatieve manier. Op onze webshop komt één pakketje overeen met één leerling/bezoeker.

Klaar om te bestellen?

Alle nodige informatie vind je op onze webshop:

Heb je nog één of meerdere vragen contacteer ons gerust. Wij helpen je graag verder.

#

Eindtermen

6.46

De leerlingen gebruiken aangerijkte en zelf ontwikkelde modellen in technologische en STEM contexten om te visualiseren, te beschrijven en te verklaren.

6.48

De leerlingen doorlopen een probleemoplossend proces waarbij kennis en voordigheden uit meerdere STEM-disciplines geïntegreegd worden aangewend.

Projecteigenschappen

Niveau
Zeer gemakkelijk
Leeftijd
8-14j
Tijdsduur
30 minuten
Categorie
3D-printing
Kostprijs
€3
Ontworpen door
Inhoud
  • 1 vel gestanst karton
  • Saté-prikkers
  • Bundel met vragen en uitleg over 3D-printen