Project

LED Cube

Een gewone kubus is het niet. De LED Cube geeft een echte definitie van de 3D-ruimte met LED's. Hoe kunnen we assen definiëren? Wat is een ribbe?
Zijn LED's sneller dan onze ogen?

Opgelet dit is een zelfbouwpakket.
Afmetingen: 110x130x105 mm

LED Cube STEM soldeerkit Arduino
LED Cube STEM soldeerkit Arduino
LED Cube STEM soldeerkit Arduino
LED Cube STEM soldeerkit Arduino
LED Cube STEM soldeerkit Arduino

Wat zit er in het pakket?

De onderdelen:

In dit pakket vind je vier printplaten waarop alle onderdelen worden gesoldeerd. Wie goed oplet, vindt op de printplaat een aantal tips over de werking van de hele stroombaan.
Om de LED Cube tot leven te wekken vind je in dit pakket ook nog 64 LED’s en een Arduino. De Arduino kan je op twee manieren programmeren. Je kan zelf een volgorde bedenken waarin de pinnen van de Arduino aan of uit moeten schakelen. Of je kan gebruik maken van de open-source software Quadrum geschreven door Geckoanton.
Verder hebben we ook een handleiding over hoe de LED Cube het eenvoudigste is te monteren.

Quadrum LED Cube simulator

Wat heb je nodig in het klaslokaal?

Voor dit projectje heb je een soldeerbout en soldeersel nodig. Verder raden wij aan voor handen te wassen na het project. Dit om twee redenen: soldeersel bevat een aantal stoffen zoals flux, die je liever niet op je handen hebt. En tijdens het solderen kan het altijd voorvallen dat iemand zich verbrand aan de tip van de soldeerbout. Sommige soldeerbouten kunnen tot 400 °C worden. Snel toegang hebben tot lauw water kan wonderen doen.

Mis je nog één of meerdere van deze benodigdheden of heb je nog vragen over de veiligheid, contacteer ons gerust. Wij helpen je graag verder.
Heb je geen soldeerbouten ter beschikking? Geen probleem, je kan er bij ons vier uitlenen.

Wat kan je met dit project doen?

Dit project is ideaal om leerlingen om te leren gaan met zowel de 2D voorgestelde 3D-ruimte als ook de 3D-ruimte in de echte wereld. Zo maakt deze LED Cube het heel eenvoudig snijdende vlakken, balken, ribbe en nog veel meer voor te stellen. Leerlingen kunnen alles wat ze tekenen in het programma Quadrum in real time op de LED Cube volgen. Dit project kan je gebruiken als voorstelling van het coördinatenstelsel.

Klaar om te bestellen?

Alle nodige informatie vind je op onze webshop:

Heb je nog één of meerdere vragen contacteer ons gerust. Wij helpen je graag verder.

#

Eindtermen

6.10

De leerlingen bepalen punten in het vlak door middel van coördinaten.

6.35

De leerlingen onderzoeken waarneembare eigenschappen van courante materialen en grondstoffen i.f.v. een technisch proces.

6.38

De leerlingen voeren en iteratief technisch proces uit in de verschillende ervaringsgebieden om een eenvoudig technisch systeem te realiseren vanuit behoefte(n) en criteria.

6.41

De leerlingen realiseren het technisch systeem op basis van een ontwerp.

6.42

De leerlingen testen of een technisch systeem voldoet aan de behoeften en criteria.

6.43

De leerlingen gebruiken met de nodige nauwkeurigheid de gepaste meetinstrumenten, meetmethoden en hulpmiddelen om metingen, observaties, experimenten en terreinstudies uit te voeren.

6.44

De leerlingen gebruiken in wiskundige, natuurwetenschappelijke, technologische en STEM-contexten gepaste grootheden en eenheden in een correcte weergave.

6.45

De leerlingen trekken conclusies op basis van grafieken, tabellen determineertabellen en diagrammen.

6.46

De leerlingen gebruiken aangereikte en zelf ontwikkelde modellen in wiskundige, natuurwetenschappelijk, technologische en STEM contexten om te visualiseren, te beschrijven en te verklaren.

6.48

De leerlingen doorlopen een probleemoplossend proces waarbij kennis en vaardigheden uit meerdere STEM-disciplines geïntegreerd worden aangewend.

6.50

De leerlingen beargumenteren keuzes die ze maken om een wiskundig, natuurwetenschappelijk, technologisch of STEM-probleem op te lossen.

Projecteigenschappen

Niveau
Gemiddeld
Leeftijd
12-16j
Tijdsduur
Onbekend
Categorie
Wiskunde
Kostprijs zonder Arduino
€27,5
Kostprijs met Arduino
€39,5
Ontworpen door
Lowie
Inhoud
  • 4 x LED PCB
  • 1 x Main PCB
  • 64 x LED
  • 4 x Weerstanden
  • 4 x Boutjes en moertjes
  • Voorbeeld arduino code
  • Handleiding over de werking